Foto: Tanjug/AP
Majk Tajson

Sve više se govori o meču dvojice ikona bokserske istorije – Majka Tajsona i Evandera Holifilda. Nedavno se u medijima pojavila informacija da je Majk Tajson protiv održavanja te borbe, ali je on to opovrgao.

Jedan od članova Holifildovog tima nedavno je izjavio da je prepreka održavanju ove borbe činjenica da je “Gvozdeni Majk” odbio honorar od 25 miliona dolara.

– Samo bih želeo da obavestim javnost da ti ljudi koji su to izjavili nemaju nikakve veze sa mnom. Agencija Triler mene ne zastupa i ja ne poznajem lično nijednog njihovog predsatvnika. Ja sam klijent druge agencije i sarađujem isključivo sa njima. Želeo bih samo da kažem da će se meč sa Holifildom dogoditi u bliskoj budućnosti. Neke male, ali suštinske stvari treba prvo da se reše – izjavio je 54-godišnji Majk Tajson.

– Znam da je i Evander skroman i religiozan čovek i lako ćemo se dogovoriti, ali mislim da nam nisu potrebni promoteri. Šta oni uopšte rade? Idu okolo i govore: ‘On je baš dobar, pobediće… ’ To može svako! Bokseri treba sami da se bave sobom – rekao je najmlađi svetski šampion u istoriji teške kategorije.

Tajson se nedavno vratio u ring u egzibicionoj borbi sa Rojem Džonsom Juniorom – dve legende su odradile impresivan meč za dvojicu veterana, a on je okončan remijem. Sav prihod išao je u humanitarne svrhe, a 54-godišnji Tajson najavio je još takvih manifestacija koje će pomoći ugroženima.

Holifild je 1996. godine imao prvi meč sa Tajsonom i slavio je tehničkim nokautom u pretposlednjoj, 11. rundi posle dominantne predstave, a njihov naredni meč 1997. godine obeležila je Tajsonova diskvalifikacija zbog ujedanja protivnika.

Treba naglasiti da su period posle uspešne Holifildove karijere obeležili brojni finansijski problemi, a slična iskustva imao je i Tajson.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here