Vesti
Ðaci Koledža sa glumačkom ekipom pozorišta Pilipenda

Predstava „Ja, Milutin“, u izvođenju australijsko-srpskog pozorišta Pilipenda u Sidneju, obeležila je ovu godinu na kulturnoj sceni naše zajednice u Australiji i postavila nove, visoke standarde za sve u dijaspori koji se bave pozorišnom umetnošću.

Posle niza izvođenja u najvećim gradovima na kontinentu, dirljiva i potresna priča o sudbini srpskog seljaka između dva svetska rata, došla je i na scenu školske sale Koledža Sveta Eufemija u sidnejskom Benkstaunu.

Zahvaljujući angažovanju nastavnica srpskog jezika i članova srpske i grčke zajednice, glumac i reditelj Sergej Kožul je sa glumačko-muzičkom ekipom Pilipende odigrao ovu predstavu za srpske đake koji pohađaju Koledž Sveta Eufemija i njihove roditelje.

„Hvala Koledžu Sveta Eufemija koji nas je ugostio u divnom ambijentu pred srpskim đacima i njihovim roditeljima. Hvala Brani Ivanišević Stanisavljević i Danijeli Golubović što su organizovale igranje naše predstave. Hvala vam za svu vašu posršku! Zaista smo uživali sinoć. Vidimo se nekom drugom prilikom,“ poručili su članovi Pilipende u objavi na društvenim mrežama.

Zadovoljstvo i oduševljenje su – obostrani. Deca i roditelji su uživali u prilici da vide deo srpske istorije u školi, a izraze velike zahvalnosti uputili su i iz Koledža Sveta Eufemija, škole grčke zajednice i jedne od zvaničnih obrazovnih ustanova u Australiji koje u svom nastavnom planu imaju srpski jezik kao izborni predmet.

„Srpski đaci našeg koledža imali su privilegiju da pogledaju predstavu „Ja, Milutin“ u produkciji Sergeja Kožula iz Teatra Pilipenda. Učenicima su se pridružile njihove porodice, prijatelji, nastavnici i ljudi iz srpske zajednice. Produkcija je omogućila učenicima da upoznaju srpsku istoriju, kulturu, tradiciju i jezik.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima na dolasku na ovaj poseban događaj i nadamo se da ćemo u budućnosti imati još mnogo ovakvih događaja. Hvala Sergeju i njegovom timu na izvanrednom nastupu. Na kraju, veliko hvala gospođi Stanisavljević, gospođi Radivojević, Danijeli Golubović i gospodinu Panajotopulosu na organizaciji ove prelepe večeri,“ objavljeni je na zvaničnoj stranici Koledža Sveta Eufemija.

Posle predstave, srpski đaci su se slikali za uspomenu sa glumačkom ekipom, kao i sa zastavom zemlje svog porekla.

Članovi pozorišta Pilipenda, kao i svi koji su doprineli organizaciji ovog nesvakidašnjeg događaja, zaslužuju samo reči hvale i veliko bravo za način na koji ppomažu očuvanju srpstva, srpskog jezika, istorije i kulture na ovim prostorima.

Deo srpske dece koja pohaðaju grčki koledž Sveta Eufemija
Predstava “Ja, Milutin” oduševila je publika na koledžu

”Ja, Milutin“ na turneji

Pozorište Pilipenda priprema se za nastavak australijske turneje s predstavom „Ja, Milutin“. Posle Sidneja i Melburna, gde su nastupali u više navrata ove godine, sada će ovo fdantastično ostvarenje prikazati i publici u još tri australijska grada.

Glumačku ekipu prvo čeka nastup u Brizbejnu, 3. novembra u Srpsko-australijskom centru u Vilavongu, a osam dana kasnije, u subotu 11. novembra, igraće u sali Crkveno-školske opštine Sveti Jovan krstitelj u Vulongongu. Za kraj ove mini-turneje sledi gostovanje u Adelajdu, gde će odigrati predstavu „Ja, Milutin“ u sali Crkveno-školske opštine Sveti Sava u Vudvil Parku.

Karte su u prodaji preko sajta www.trybooking.com, a više informacija možete dobiti na broj telefona 0422 612 547.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here