EPA/Kusthrim Ternava

Talas zatiranja svega srpskog na Kosovu i Metohiji pod dirigentskom palicom Aljbina Kurtija i uz glasno ćutanje međunarodne zajednice nastavljen je danas upadom u Privremene organe opština Peć, Istok i Klina, piše u saopštenju Srpske liste.

“Uz brutalni upad desetene do zuba naoružanih specijalaca u mirna srpska sela Kurtijev režim sprovodi etničko čišćenje srpskih sredina na Kosovu i Metohiji dok Evropska unija ćuti, a Kfor ni na koji način ne reaguje iako ima obavezu da zaštiti mir, sigurnost i slobodu svim građanima bez obzira na nacionalnost”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, očigledno je da Kurtijev režim želi da po principu blickriga protera srpske institucije, Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod koristeći pasivnost Zapadnih centara moći, koje srpski narod smatra direktnim saučesnikom u ovim antisrpskim akcijama režima u Prištini.

“Pozivamo srpski narod da ostane miran i suzdržan kako ne bi dali povod okupacionim falangama da koriste silu i hapse poštene i časne srpske domaćine, upadaju u srpske domove i ugroze bezbednost svojih porodica. Koliko god nam svima bilo teško, moramo da sačuvamo prisebnost i jedni druge, jer ni ovo zlo neće doveka trajati”, saopštila je Srpska lista.

Dalje se ističe da delovanje Prištine treba posmatrati kao delovanje okupatora i nikako drugačije, jer režim u Prištini ne poštuje ni sopstvene zakone i pravila kojima se garantuju prava srpskog naroda.

“Pozivamo i našu državu da najhitnije reaguje i zahteva od Evropske unije i Kfora da spreči Kurtija u obračunu sa srpskim narodom na ovim prostorima jer se ovaj zulum ne može trpeti te će dovesti do egzodusa srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta”, zaključuje se u saopštenju.

3 COMMENTS

  1. Како смо ми Срби наивни да се то мора назвати глупост .
    Па кфор су војска оних који су спонзори албанцима.
    ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ ЈЕДНОМ
    ТО ЈЕ ВОЈСКА ОНИХ ДРЖАВА КОЈИ СУ СПОНЗОРИ албанцима.
    ЗНАЧИ ДА САМО РАДЕ ТА албанце.
    ПА САД ВИ ОЧЕКУЈЕТЕ ОНИ ЋЕ ДА БРАНЕ СРБЕ ОД албанске тираније.
    ТО ЈЕ ЧИСТА ГЛУПОСТ.

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Odavno ta Vojska ulazi krene pa 6 Km pred pograničnu liniju sa Kosovom Oklopna vozila stanu dok pješadija sme na udaljini od 4 Km i nikako da uđe još sad nikako kupili OMTAS i UMTAS rakete dodatno Minobacače od ROKETSAN 80mm 100mm 120mm 140mm, Kamikaze dronove ALPAGU laserskim nišanima i Dronove BAYRAKTAR TB2 i razna borbena vozila sve to iz Turske nije im bilo malo dodatno kupili JAVELIN rakete i Tenkovske Mine iz SAD znači ulazak na Kosovo vojnom mašinerijom i pješadijom NE MOGUČA MISIJA jer Tenkovi i Oklopna vozila biče poslastica za ove rakete i dronove dok za pješadisko naoružanje teških kalibra imaju toga iz Njemačke ni sami neznaju kolino po Kasarnama formirao Vojsku obučava ih godinama po NATO standardima podigo broj vojnika na 8.000 Regularnih 4.700 Rezervnih i 2.300 Diverzanata kad u to dodaš i Specijalce i Policiju e brale moj ništa više nije ko ranije zato Murti Kurti prkosi jer ima Pozadinu mi smo kupovali vreme on kupovao oružje i jačao Vojsku pa sad ti pogledaj KAKOČEŠ NA KOSOVO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here