youtube/printscreen
Foto: Ilustracija

Italijanske vlasti uhapsile su danas direktora kompanije Moreno Srl, Vinćenca Kapecuta u predgrađu Napulja, jer je zapošljavao desetine neprijavljenih radnika koji su proizvodili predmete od kože za neke od najpoznatijih evropskih modnih grupacija.

Kapecuto je dobio kućni pritvor pod sumnjom da je ilegalno zaopošljavao, saopštio je njegov advokat, prenosi Rojters.

Kako se navodi, u prostorijama kompanije otkriveno je oko 50 radnika, među kojima su bili trudnica i dva tinejdžera, a koji su se krili u skladištu među rolnama kože i gomile tašni i cipela.

Advokat Kapecuta rekao je da su mali dobavljači sastavni deo industrije i da najčešće nisu dovoljno plaćeni od strane velikih modnih kuća.

On je kazao i da radnici nisu prisiljeni na rad već da su se sakrili kako bi sprečili zatvaranje kompanije, kao i da će svi oni dobiti regularne ugovore o radu.

Napuljsko predgrađe Melito poznato je po velikom broju imigranata koji tu žive i proizvode cipele i tašne za modne grupe Armani, Sen Loren, Fendi i druge, a koji se prodaju po ceni od nekoliko hiljada evra.

Kompanija Sen Loran je negirala bilo kakvu povezanost, modna kuća Armani je saopštila da Moreno nije njen direktni dobavljač ili ovlašćeni poddobavljač, dok je Fendi grupa odbila da komentariše vest.

Većina modnih grupacija ima timove inspektora koji kontrolišu da se poštuje zakon o radu i mere bezbednosti i zdravlje na radu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here