EPA-EFE/SARAH YENESEL
Tejlor Svift

Tejlor Svift je zvanično oborila rekord za muzičku turneju sa najvećom zaradom svih vremena, postavši prva osoba koja je premašila prihod od milijardu dolara – a tek je na pola koncertne turneje i sledeće godine dolazi u Evropu.

Turneja “The Eras”, koja je počela u martu 2023. i trebalo bi da se završi u decembru 2024. nakon ukupno 151 nastupa širom sveta, do danas je zaradila 1,04 milijarde dolara (840 miliona funti), navodi “Pollstar”.

Ovo obara rekord koji je postavila petogodišnja oproštajna turneja Eltona Džona koja je završena ranije ove godine, donoseći 939 miliona dolara na 328 nastupa.

Ovo je šesta koncertna turneja Tejlor Svift, koja je u stvari toliko popularna da je zaradila više od dve naredne ovogodišnje turneje sa najvećom zaradom (turneja Bijonse i Brusa Springstina) zajedno.

Svetska turneja „Renaissance“, pevačice Bijonse, od 56 dana oborila je Madonin 14-godišnji rekord za najveću zaradu na muzičkoj turneji jedne umetnice, zaradivši 579 miliona dolara između maja i oktobra, pre nego što je turneja “Eras” kasnije preuzela titulu, navedeno je na zvaničnoj stranici Ginisove knjige rekorda.

Sviftova opisuje turneju kao putovanje kroz sve svoje muzičke “ere”, svaki koncert traje preko 3,5 sata sa set listom od 44 pesme podeljene u 10 činova.

Turneja je dobila izuzetno pozitivne kritike od strane kritičara, koji su hvalili koncept i kvalitet produkcije, kao i performanse Tejlor Svift.

Sa otprilike 72.000 ljudi koji prisustvuju svakom koncertu, a ulaznice u proseku koštaju oko 238 dolara, turneja zarađuje preko 17 miliona dolara po koncertu.

1 COMMENT

  1. Interesantan fenomen je Tejlor Svift. Toliku popularnost nisu imali ni Madona ni Prins ni ostlaii, koji su stvarno imali dobre pesme. Muzuka tejlr Svift je obična, ništa posebno, jesu hitovi ali ne ostaju u glavi, ne pevaju se na žurkama. Kada čuješ pesmu Dejvida Bouvija znaš da je to on, što nije slučaj sa Tejlor Svift. Ona je sveža, puna energije, igra skače celo vreme na koncertu, pozitivno je što je prirodna nije nikad radila neki estetski zahvat, nije pumpala usne, povećavala grudi itd, jedino neophdona kozmetika. Treba znati i da je veoma angažovana politički, vodi pokret protiv Trampa, i to joj dodatno povećava popularnost

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here