EPA/Tolga Akmen
Novak Đoković i Karlos Alkaras

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se i dalje na drugom mestu ATP liste, koja je objavljena danas. Prvo mesto na svetu drži Španac Karlos Alkaras, koji je sakupio 9.225 bodova, dok je Đoković drugi sa 8.795. Rus Danil Medvedev je treći teniser sveta sa 6.360 poena.

Dakle, u poslednji deo sezone Španac ulazi sa 430 bodova više od Đokovića koji do US opena nema šta da izgubi. Alkaras će moći u Kanadi da poveća prednost (Novak ne igra u Torontu), ali je bitno istaći da Novak ne brani bodove na US openu, a da Alkaras brani čak 2.000 jer je prošle godine osvojio titulu.

Dakle, sledi velika borba za prvo mesto do kraja sezone, uključujući i Završni turnir gde Nole brani 1.500 bodova.

Grk Stefanos Cicipas je napredovao za jednu poziciju i sada je četvrti igrač na ATP listi, dok je Norvežanin Kasper Rud pao na peto mesto. Potom slede Danac Holger Rune, Rus Andrej Rubljov, Italijan Janik Siner i Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tijafo.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, najveći napredak napravio je Laslo Đere. On je napravio skok od tri mesta na ATP listi i trenutno je 35. igrač sveta sa 1.215 bodova.

Miomir Kecmanović je nazadovao za dva mesta i trenutno je 44. teniser sveta sa 1.020 poena. Dušan Lajović je pao za jednu poziciju i sada je 67. igrač na ATP listi sa 839 bodova. Hamad Međedović je 145. teniser sveta sa 436 poena, dok je Filip Krajinović na 257. mestu sa 236 bodova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here