Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Filip Krajinović i selektor Nenad Zimonjić otputovali s beogradskog aerodroma u špansku prestonicu, gde se na tvrdoj podlozi u “Magičnoj kocki” od 18. do 24. novembra igra završnica čuvenog takmičenja u novom formatu.

Dušan Lajović se nacionalnom timu priključuje iz Barselone, a Novak Đoković po završetku iskušenja na završnom turniru sezone u Londonu. Srbija je među 18 reprezentacija u grupi s Japanom (20. novembar) i Francuskom (21. novembar). Šest prvoplasiranih i dve najbolje drugoplasirane idu u četvrtfinale (22. novembar).

– Uvek imamo tu ambiciju da osvojimo trofej, pogotovo kada je Novak deo ekipe. Drago mi je da smo se svi okupili, imaćemo jaku reprezentaciju, ono što je najvažnije je da budu svi zdravi do samog početka. Sezona je bila naporna, Novaka očekuje još teških mečeva, nadam se da će na ATP tur finalu proći do same završnice. Samim tim i organizatori su napravili tako da nas očekuje prvi meč u sredu, u slučaju da on dođe do finala u Londonu, kako bi imao vremena za adaptaciju. Imaćemo dovoljno vremena do srede da se adaptiramo na uslove u Madridu – poručio je pred odlazak Zimonjić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here