EPA/Christophe Petit Tesson
Novak Đoković i Danil Medvedev

Ništa od očekivanog finala! Novak Đoković će se za titulu US opena boriti protiv Danila Medvedeva koji je uspeo da iznenadi Karlosa Alkarasa i da ga ubedljivo potuče sa 3:1 (7:6(3), 6:1, 3:6, 6:3.

Iako su već svi videli novi duel Srbina i Španca, Karlitos je doživeo šok u polufinalu i poraz od bivšeg šampiona koji će se vratiti na velika vrata i pokušati da ponovo osvoji veliki turnir poslednji grend slem u sezoni.

Ostala je još nedelja i poslednji megdan u Njujorku – Đoković i Medvedev će se 15. put sastati u međusobnom duelu, drugi put u finalu US opena.

Pre dve godine je Rus bio uspešniji sa 6:4, 6:4, 6:4, ali su se trendovi malo promenili i sigurno je da će Novak ući kao nešto veći favorit u ovaj susret.

Što se tiče samog susreta, Alkaras je delovao kao mnogo pripremljeniji, više je napadao, slao je duboke i brze loptice koje su mučile Medvedeva koji je jedva čuvao svoj servis.

Onda je došao taj-brejk koji je totalno promenio pravac meča, doneo Danilu prednost od jednog seta, a zatim i gorivo da sa lakoćom uzme i drugi.

Sve je promašivao šta je mogao španski teniser, pa je morao da dođe sebi i pokuša da se vrati u ovaj meč.

Uspeo je, vratio se u kolosek i podigao publiku na noge smanjivši na 2:1 u setovima, ali je ponovo izgubio bitku u šestom gemu četvrtog seta i otišao u minus od 2:5, a zatim i 3:5, pa je pokušao da sustigne protivnika koji se nije dao do samog kraja.

U nedelju ćemo, definitivno, gledati veliki okršaj Đokovića i Medvedeva.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here