Igrač od koga se očekuje da bude svevideće oko nacionalnog tima i na Svetskom prvenstvu u Kini (31. avgust – 15. septembar) nema dilemu da su i oslabljeni Amerikanci glavni pretendenti na zlato. 

Miloš Teodosić (32), kapiten reprezentacije, došao je na pripreme na Kopaoniku rasterećeno jer je rešio pitanje klupskog angažmana. Posle epizode u NBA ligi u Klipersima i nekoliko meseci predaha po povratku iz SAD rešio je da karijeru nastavi u Virtusu iz Bolonje, gde će mu trener biti Aleksandar Đorđević, selektor Srbije.

O Mundobasketu kaže:

– Amerikanci su, bez obzira na veliki broj otkaza selektoru Gregu Popoviču, i dalje glavni favoriti. Oni nemaju pritisak da treba da igraju za reprezentaciju kao mi, Grci ili neki drugi narodi, a imaju mnogo igrača koji mogu da zamene njihove najveće zvezde. Biće zaista jako teško osvojiti medalju, jer ima bar osam ekipa koje se nadaju da će završiti na podijumu. Mi smo jedna od tih osam selekcija. Najbitnije je da verujemo u svoj kvalitet i timski duh. Svi smo to čekali: da budemo u najjačem sastavu i da svi ostanemo zdravi.

Srbija u nedelju u Čačku, gradu košarke, igra prvu pripremnu utakmicu. Protivnik je Borac.

– Siguran sam da će dvorana biti puna. Čačak je košarkaški grad, koji poštuje košarku. Jako mi je drago što ćemo igrati tamo i potrudićemo se da svima koji dođu na utakmicu ulepšamo veče. Zatim će nam se priključiti još četiri-pet igrača. Onda ostaje da vidimo gde smo i na čemu još treba da radimo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here