Teorija tajne službe “smrdi do neba”

0

Pretraga: Mnogo delova aviona, a manjak istine
 

Njegovi anonimni nalogodavci obezbedili su dodatni novac posebno namenjen licima koja imaju dokaze da zvanična državna istraga zapravo samo pokušava da sakrije pravu istinu o tragičnom događaju, rekao je Reš za časopis "Kapital".

 

Kiša mejlova

Sredinom septembra Jozef Reš je objavio milionsku nagradu za informacije koje će dovesti do otkrivanja istine o događaju. Od tada je dobio hiljade mejlova i stotine pisama sa dokumentima. "Verujem da mi se do sada javio svaki teoretičar zavere na planeti", navodi Reš, "ali ima i dosta onih kojima poklanjamo pažnju. Istraga je trenutno u fazi razgovora u četiri oka sa ljudima koji imaju informacije. Potrebne su nedelje dok ne dođe do direktnog susreta."

Ovaj istražitelj javno je izrazio nepoverenje u izveštaj nemačke obaveštajne službe BND, po kome su oni dobili satelitske snimke iz Amerike koji bez sumnje dokazuju da su proruski separatisti raketom zemlja-vazduh oborili avion. Ovu teoriju je nazvao besmislicom, a za nedeljnik "Štern" naveo da ima i dokaze da "teorija BND-a – smrdi".

– To je potpuno uvrnuta priča. Odmah se postavljaju dva logična pitanja: Prvo je zašto ove slike SAD nisu poslale holandskoj komisiji. Drugo je da zamislite situaciju da šef BND dobije strogo poverljive informacije od Amerikanaca i šta on uradi sa njima? Pokaže ih nemačkim političarima, iako se zna da sa tih sastanaka svaka informacija procuri u javnost. Potpuna besmislica, čudi se Reš.

Šef nezavisne međunarodne istražne grupe koju je osnovala Holandija potvrdio je da nikakvih satelitskih snimaka sa dokazima o krivici separtista nema, te da shodno tome nijedan scenario još ne može da bude isključen.

– Tražimo drugog Edvarda Snoudena – kaže Reš.

– Na kraju krajeva, radi se o ubistvu 298 nevinih ljudi i ako neka država pokušava da sakrije činjenice o tome, neko mora da shvati da je neophodno da se te činjenice objave – zaključuje ovaj detektiv.
 

Lažni informanti

– Utvrdili smo da nam je poslato nekoliko jako dobro urađenih falsifikata. U njima se "nedvosmisleno dokazuje" da su odgovorni čas Rusi, čas Ukrajina. Postoji, dakle, nečiji interes da nam se laži prodaju kao istina – kaže Reš.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here