Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Ne razmatra se mogućnost uvođenja policijskog časa i bilo kojih drugih mera ograničenja slobode kretanja u borbi sa virusom korona, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Ona je navela da u ovom momentu takve mere nisu potrebne, da su one imale smisla na početku epidemije da se zaštiti najstarija populacija i da se pripremi zdravstveni sistem – nabave respiratori, testovi, izgrade privremene bolnice.

– U tom momentu to se pokazalo kao efikasna preventivna i protivepidemijska mera, što se odrazilo i na broj obolelih i umrlih koje smo imali – naglasila je ona.

Ističe da ćemo se još dugo boriti sa virusom korona, da je lična odgovornost veoma važna i da svi treba da se ponašamo kao da smo zaraženi.

– Sve zavisi od nas. Ne možemo da uspemo ukoliko svako u borbi protiv ovog virusa ne preuzme svoju ulogu – istakla je ona.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će doći na naplatu okupljanja ovih dana u pojedinim gradiovima Srbije. On je na konferenciji za medije pokazao slike sa protesta u Beogradu, Novom Sadu, kao i okupljanja u Bujanovcu, na kojima se vidi da niko u jednoj masi ljudi ne nosi masku i da se ne drži rastojanje između okupljenih.

– Za posledicu, imaćemo povećan broj obolelih – rekao je Lončar i pozvao građane da poštuju mere zaštite, nose maske u zatvorenom prostoru, drže rastojanje na otvorenom.

Upitan da li je u Srbiji agresivniji soj virusa korona, ministar je rekao da se „na neproverene tvrdnje ne može odgovarati“.

– Nije profesionalno i etički. Razgovaramo samo o činjenicama i što je dokazano – zaključio je on.

3 KOMENTARA

  1. Gospodjo vi ste sve osim doktora,to je jasno podnesite ostavku jer vasi ne strucni vec politicki monolozi su svima preko glave ,ko vama veruje uopste u stabu sa vama sede podobni a ne sposobni ljudi,to je svima jasno.
    Za mene svi koji barem tri generacije nisu rodjeni u Srbiji sto vi niste nemaju nikakve veze sa ovim narodom bolje sredjujet situaciju u vasoj Hercegovini ,zaista je muka svima vise od Seselja,Draskovica,Kisica i dr.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime