EPA-EFE/Iliya Pitalev

Načelnik Generalštaba oružanih snaga Rusije general armije Valerij Gerasimov upoznao je ruskog predsednika Vladimira Putinu, koji je stigao na vojne vežbe „Kavkaz 2020“, sa tehničkim karakteristikama borbenog vozila „Terminator“, prenosi „Rusija 24“.

Putin je stigao na poligon Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti gde se održavaju vojne vežbe.

– Najmoćnije vozilo. Napravljeno je pre oko 10 godina, ali nije korišćeno. Kasnije smo ministar i ja doneli odluku da se uvrsti u sastav naoružanja. Naoružano je sa četiri protivtenkovske navođene rakete ‘Ataka’ dometa do šest kilometara, dva topa kalibra 37 milimetara, kao na borbenim vozilima pešadije – ispričao je Gerasimov Putinu i ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu koji su stigli na mesto održavanja vojnih vežbi.

„Terminator“ je borbeno vozilo za podršku tenkovima, predviđeno za izvođenje manevarskih borbenih akcija u sastavu tenkovskih i motorizovanih jedinica kao višenamensko sredstvo, uključujući korišćenje nuklearnog i drugih vidova naoružanja za masovno uništenje.

Kako se navodi, ono poseduje dva topa 2A42, dva automatska bacača raketa AG-17D, četiri protivtenkovske navođene rakete „Ataka“ i 7,62-milimetarski mitraljez PKTM.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here