Teroristi nišane Drogbu

0

"Drogbu su zvali iz Čelsija i rekli mu da je i on na listi onih koji će biti na udaru terorista. U subotu je zbog te opasne pretnje Drogba bio vrlo uznemiren, satima sam ga uveravao da ostane i pokušao da ga ohrabrim. Rekao sam mu da sam prošao gori pakao, da će osiguranje na današnjoj utakmici u Kabindi biti jako, i danas je već bolje. Ali bio je vrlo potresen kada smo posetili fudbalere Toga u njihovom paviljonu, jer oni stanuju do nas", rekao je selektor Obale Slonovače Vahid Halilhodžić za "Jutarnji list".

"Svi učesnici naše grupe u Kabindi su u šoku, vlada nervoza i panika. U subotu su u ovaj grad došla čak šestorica ministra angolske vlade, ne bi li nas uverili da ne odustanemo od turnira. Uveravali su igrače kako neće biti problema, da nema ni najmanje opasnosti i kako će sve biti OK, ali igrači im ne veruju", dodao je "Vaha".

 

Dodajmo kako su pripadnici Fronte za nezavisnost pokrajine Kabinde, iza čijeg su krvavog napada ostala trojica poginulih članova togoanske reprezentacije, najavili nove krvave akcije na učesnike Afričkog kupa nacija. Pripadnici te organizacije tvrde kako su upozorili čelnike afričkog fudbalskog saveza da Kup nacija ne dovode u ovu pokrajinu.

 

Uhapšene dve osobe u Angoli

Angolska policija uhapsila je dve osobe u provinciji Kabinda, dva dana posle napada na autobus fudbalske reprezentacije Togoa.

"Dve osobe su uhapšene", potvrdio je državni tužilac Kabinde Antonio Nito i dodao da će tužilaštvo da saopšti nove informacije do kojih bude došla istraga.

U napadu koji se dogodio u petak u Angoli, poginuli su vozač autobusa, pomoćni trener i portparol reprezentacije Togoa, a povređeno je osam ljudi. Odgovornost za napad, koji se dogodio samo dva dana pred početak Afričkog nacionalnog kupa 2010. godini preuzela je separatistička grupa Front za oslobođenje enklave Kabinde (FLEC).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here