Teroristi odgovorni za napade u Iraku

0

U saopštenju objavljenom na jednom islamističkom sajtu koji obično koriste ekstremisti, "Islamska država u Iraku" je navela da su se na meti bombaša-samoubica našle zgrade ministarstva pravde i regionalne vlade.

"Među izabranim metama bilo je ministarstvo ugnjetavanja, poznato kao ministarstvo pravde i bagdadska regionalna skupština. Neprijatelj razume samo jezik sile", navodi se u saopštenju.

Agencija Rojters navela je da autentičnost saopštenja za sada nije moguće potvrditi.

Ova grupa tvrdi da je odgovorna i za avgustovske napade u blizini zgrada ministarstva u Bagdadu, kada je poginulo 95 osoba.

Najnoviji napadi ponovo su oživeli sumnje u bezbednost u zemlji uoči parlamentarnih izbora u Iraku, zakazanih za 16. januar.

Sjedinjene Američke Države ocenile su da ovaj napad predstavlja pokušaj da se ugrozi napredak Iraka, a napad su oštro osudili i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen i Evropska unija.

Nasilje u Iraku beleži pad u protekle dve godine, ali su pobunjenici i dalje sposobni da organizuju napade, u kojima svakog meseca pogine najmanje 300 Iračana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here