EPA/Anatoly Maltsev
Crvena zvezda i Zenit produžili ugovor na još dve godine

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Zenit iz Sankt Peterburga produžili su danas saradnju na još dve godine, saopštio je srpski šampion.

U saopštenju Crvene zvezde se navodi da ugovor dva kluba, koji imaju zajedničkog sponzora rusku kompaniju “Gasprom”, podrazumeva saradnju prvih timova, ali i akademija srpskog i ruskog kluba. Saradnja će biti intenzivirana i u oblasti marketinga i prodaje, odnosa sa javnošću, organizacije, pravnog i sektora za ljudske resurse.

– Veoma smo zadovoljni zbog činjenice da ćemo i na ovaj način produbiti i formalizovati saradnju koju imamo sa Zenitom. Zenit je veliko evropsko ime, a to je i Crvena zvezda i u tom smislu ova saradnja može dodatno da ojača pozicije, da osnaži oba kluba i doprinese da zajedno dalje napredujemo u svim segmentima, a na veliko zadovoljstvo naših navijača – rekao je za zvanični sajt kluba generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda i Zenit su prvi put ugovor potpisali 2017. na period od pet godina.

– To je normalan sled događaja, jer se do sada saradnja uglavnom ogledala u Omladinskoj školi, razmeni mladih igrača, trenera, iskustava, kao i u organizaciji zajedničkih turnira. Ugovor o saradnji je i simbolika i posledica bratske ljubavi, jer svi smo odrasli uz ljubav prema Rusiji i drago nam je što u ovim teškim trenucima za Rusiju možemo da budemo ovde i damo im podršku – rekao je Terzić.

On je istakao da je planirano da se dva tima tokom godine sastaju dva puta, a da se prijateljski mečevi igraju u Rusiji i Beogradu.

Zenit i Zvezda će večeras od 19 sati odigrati prijateljski meč u Sočiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here