Terzić: Sanjamo svoj san na javi, ali moramo malo i da spavamo

0
EPA/Kiyoshi Ota

Selektor naše reprezentacije i odbojkašice presrećni posle ulaska i u finale Svetskog prvenstva.

Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo, odbojkaški mundijal…Naša ženska reprezentacija je u finalu i treću godinu uzastopno, a prvi put se domogla odlučujućeg meča na Svetskom šampionatu. Posle pobede protiv Holandije u polufinalu sreća je bila neizmerna.

– Ovo je najveći uspeh naše reprezentacije na svetskim prvenstvima. Sanjamo naš san na javi, ali sad moramo malo i da spavamo da bismo se odmorili i dali sve od sebe i u finalu. Odigrali smo težak meč, pod velikim pritiskom, ali se trud isplatio. Nije nam važno ko je protivnik u finalu. Stil igre Kine i Italije jeste različit, ali nama to nije važno – rekao je selektor Zoran Terzić, koji je predvodio odbojkašice i do bronze 2006, takođe u Japanu, što je do danas bio najveći uspeh odbojkašica na mundijalu.

Finale je u subotu, isto u Jokohami, u 12.40 po našem, a u 19.40 po lokalnom.

Maja Ognjenović je sjajno razigravala saigračice
– Bila je ovo jedna od najtežih utakmica u mojoj karijeri. Imali smo uspone i padove na meču, ali smo pobedile i presrećne smo zbog toga – kazala je neposredno posle polufinalnog okršaja Maja Ognjenović, kapiten tima.
Brankica Mihajlović razarački protiv holandskog bloka

Brankica Mihajlović takođe ističe da je utakmica bila izuzetno naporna, a Tijana Bošković, koja je bila briljantna s 29 poena, ukazuje šta je bio “X faktor” za pobedu:

– I srećni smo i ponosni. Pobedili smo jer smo igrali kao tim u odsudnim trenucima. Potudićemo se da i u finalu budemo na visini zadatka.

Tijana Bošković je dovodila Holanđanke do očaja
– Srbija je jedan od najboljih timova na svetu. Možemo da budemo ponosni na svoju borbu, ali sigurno i razočarani. Nismo ostali dosledni u igri. Načinili smo četiri-pet kobnih grešaka koje su nas skupo koštale. Boli nas poraz, ali moramo da podignemo glave da bismo osvojili medalju – obrazložio je Džejmi Morison, selektor Holandije koja ne samo da nikada nije uzela odličje na odbojkaškom mundijalu nego i nije bila plasirana bolje od sedmog mesta (1998, takođe u Japanu).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here