Terzić: Vratiću Džajića u Zvezdu!

0

Zvezdan Terzić i Nenad Lalatović
 

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić ne planira da talo lako odustane od borbe da bivšeg evropskog i svetskog prvaka vrati na staze stare slave. Posrnuli gigant, koji od nedavno osvojene titule nije imao jedan lep i normalan dan (čak ni promocija novog trenera Nenada Lalatovića nije bila u maniru velikog kluba), nalazi se u najgoroj situaciji od svog osnivanja, ali je bivši prvi čovek FSS-a i OFK Beograda siguran da situacija može biti bolja. Ali, za tako nešto potrebni su mu jaki saveznici. Jedan od njih je doskorašnji predsednik Dragan Džajić.
"Džaja mora da se vrati, da bude svakog dana prisutan. Da l’ kao počasni predsednik ili savetnik, svejedno. Njegovi saveti su dragoceni, unikatni. Da ne pričam kako Zvezda s njim ili bez njega nije isti klub. Mora da bude pored mene, nema mu druge", rekao je Terzić u velikom intervjuu za SPORTski žurnal.

 

Kao drugog saborca u borbi sa besparicom naveo je sadašnjeg potpredsednika Slavišu Kokezu, za kojeg je imao samo reči hvale.
"Korektan i nadasve čestit. Jedan od mojih najboljih prijatelja, čovek po mojim merilima. Odrastao sam pomalo na ulici, s ljudima ovakvim i onakvim, kojima je obraz i čast iznad svega. Kokeza je jedan od takvih, uvek ispoštuje čoveka i dogovor, makar i na svoju štetu. Volim takve ljude, prosto obožavam. No, mislim da je percepcija javnosti o njemu nepravedno pogrešna".

 

Terzić je otkrio i jedan od mnogobrojnih načina na koji planira da popravi Zvezdinu finansijsku situaciju.
"Formiraćemo fond na čelu, recimo, s Đokovićem ili Vidićem, Stankovićem… Potom nadzorni organ da kontroliše trošenje para s namenskog računa za sanaciju dugova. I, zvezdaši, ajde uradite to… Pokažite koliko volite Zvezdu", poručio je on, a zatim dodao da će kompletan upravni odbor, na čelu s njim, svakodnevno raditi na tome da se obezbedi novac potreban za Zvezdino učešće u Superligi naredne sezone.

 

Neverovatan je i način na koji na koji je Zvezdan Terzić uopšte došao u Crvenu zvezdu.
"Sve se dugo kuvalo, mimo mene. Kad sam saznao opirao sam se svemu, drugarski. Laskalo jeste, pogotovo što za ovako odgovornu i značajnu funkciju ljudi lobiraju, urgiraju, zovu, mole… Onda me je pozvao Zoran Bašanović da hitno dođem na stadion, još na ulaznim vratima me je zagrlio rekao: ‘Brate, danas te promovišemo u generalnog sekretara.’ Odgovorih: ‘O čemu pričaš?!’. A on kaže: ‘Molim te, moraš!’. Tako nepripremljen odoh na UO, ostalo je poznato".

 

Neizostavna tema razgovora bila je i buduća komunikacija s čelnicima Partizana.
"Želim najkonkretnije odnose. S druge strane, imaće u meni žestokog protivnika i moraće dobro, dobro da se pomuče da bi kao dosad uzimali titule", zaključio je Terzić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here