EPA-EFE/Quique Garcia

Posle napete i neizvesne utakmice košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Barselone u gostima u okviru 29. kola Evrolige rezultatom 85:79 (18:15, 22:21, 17:21, 28:22).

Fakundo Kampaco počeo je meč sa dva promašaja za tri poena, ali je ubrzo postao jedan od faktora stabilnosti Zvezdine igre u Barseloni. Iako je domaći tim čuvao prednost beogradski tim je dobro parirao.
Najviše muka zadavao je sjajni Aleks Abrines koji je za kratko vreme pogodio dve trojke. Drugu deonicu dobro je otvorio Luka Mitrović koji je Zvezdi doneo i prednost, a vođstvo je na pet poena popeo Filip Petrušev.
Poeni Nikole Mirotića bili su ključni za vraćanje Barselonine inicijative, ali im Nikola Ivanović posle prve trojke za goste nije dozvolio da se previše rezultatski odlepe.
Raspoloženi Abrines pogodio je do kraja poluvremena četiri trojke iz četiri pokušaja, međutim Zvezdina serija od pet poena ostavila je prostora za veliku nadu crveno-belih posle 20 minuta igre.
Nije Zvezda dobro ušla u treću deonicu, međutim već u drugoj polovini Fakundo Kampaco počeo je da baca magiju. Posle trojke Stefana Markovića, Argentinac je vezao još dve, a potom nastavio sa neverovatnom energijom da igra i odbranu.
Mini serija Barselone ponovo im je vratila prednost od sedam poena, međutim Bentil je trojkom još jednom vratio Zvezdu u život, a potom su dugo čekani poeni Luke Vildoze doneli izjednačenje u samoj završnici četvrtine.
Koš Argentinca mogao je da uvede u dramu međutim ona u poslednjoj deonici nije bila velika jer Barselona nije ispuštala prednost, uprkos padovima.
Vildoza je ubacio dva poena da bi se na novi koš Zverzde čekalo tri i po minuta kada je Ivanović pogodio trojku. Veliku ulogu preuzeli su Petrušev i Kampaco, međutim možda i prelomni trenutak bio je u rukama Stefana Lazarevića.
Imao je Lazarević zicer za izjednačenje na dva minuta do kraja, ali ga je promašio što su kaznili Jokubaitis i Kalinić.
Najefikasniji igrač bio je Fakundo Kampaco sa 24 poena, jednim skokom i četiri maestralne asistencije, dok je u Barseloni najbolje odigrao sjajni Nikola Mirotić koji je ubacio 21 poen uz pet skokova i jednom asistencijom.
Isti broj poena imao je i Jan Veseli, dok su kod Zvezde bili dvocifreni još i Filip Petrušev sa 12, Ben Bentil sa 11 i Luka Mitrović sa isto toliko poena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here