Youtube/Salzburger Nachrichten
Mesto udesa

Na autoputu kod mesta Ojgendorf u Austriji, rano jutros dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povređeno oko 20 putnika autobusa sa Kosova, prenosi RTV.

“Trenutno znamo za tri teško i 16 lakše povređenih”, prenela je portparol Crvenog krsta Austrije Roberta Taner.

Povređeni su kolima hitne pomoći prevezeni u državnu bolnicu u Salcburgu, javljaju austrijski mediji.

Nesreća se dogodila oko tri sati ujutro između izlaza sa autoputa Salcburg sever i Valerzea u pravcu Beča. U tom delu autoputa u toku su radovi i preusmeravanja saobraćaja, sa vozilima koja se kreću u oba smera.

Autobus sa oko 25 putnika iz do sada nerazjašnjenih razloga je udario u graničnik od betona, rekao je portparol policije Hans Volfgruber agenciji APA.

Autobus je prevozio putnike sa Кosova ka Hanoveru u Nemačkoj, prenose austrijski mediji.

Koha, koja je objavila fotografiju sa mesta nesreće, navodi da se sa slike vidi da je reč o autobusu kompanije “Armend turs”.

Vozač zaspao?

Sumnja se da je vozač zaspao ili da je nesreću izazvao neki tehnički kvar, izjavio je portparol austrijske policije Hans Volfgruber povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila u Austriji, a u kojoj je povređeno oko 20 osoba iz autobusa sa Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

Kako je izjavio okružni spasilački komandant Herman Garstragser u autobusu je bilo 28 ljudi. Naveo je da su tri osobe teže povređene, a da je 16 zadobilo lakše povrede.

On je rekao da su ljudi u autobusu bili turisti sa Кosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here