Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kompanija Tesla je najavila veliko sniženje cena svojih vozila u Kini i Nemačkoj, nedugo pošto je to učinila u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najnovije obaranje cena je još jedan pokušaj da se kompanija Ilona Maska izbori sa padom prodaje i sve jačom konkurencijom na vodećim tržištima, prenosi CNN.

Pad cena snizio je Tesline profitne marže, što je dovelo i do pada njenih akcija za oko četiri odsto.

Veliki svetski proizvođač električnih vozila u nedelju je smanjio početne cene četiri modela u Kini, svom najvećem prekomorskom tržištu, za 14.000 juana, odnosno oko 1.810 evra.

Model I, Teslin najprodavaniji automobil u Kini, sada se prodaje po najnižoj ceni od 249.900 juana (32.384 evra).

U Nemačkoj, najvećem Teslinom tržištu u Evropi, cena Modela 3, sa pogonom na zadnjim točkovima, takođe je smanjena za 2.000 evra na 40.990 evra, navodi se na zvaničnom sajtu.

Prva smanjenja najavljena su u petak u SAD, kada je Maskova kompanija snizila cene tri od svojih pet modela.

Tesline akcije oborene su za više od 40 odsto od početka godine, posle pada kvartalnih isporuka automobila po prvi put u skoro četiri godine, a kompanija je najavila i otpuštanje oko 10 odsto svog osoblja širom sveta.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here