EPA-EFE/Alexander Becher
Ilon Mask

Glavni izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask rekao je najvišim rukovodiocima u kompaniji da ima „super loš predosećaj” u pogledu ekonomije i da ovaj proizvođač električnih automobila treba da smanji broj zaposlenih za oko 10 odsto, piše u internoj imejl poruci u koju je uvid imao Rojters.

U imejl poruci, naslovljenoj „prekinuti sva zapošljavanja širom sveta“ koja je u četvrtak poslata rukovodiocima “Tesle”, naglašavaju se sve sumorniji globalni ekonomski izgledi, snažan uspon cena i rat u Ukrajini koji je ušao 100-ti dan, navodi britanska agencija.

Maskova poruka stigla ubrzo nakon što je DŽejmi Dajmon, predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Čejs, uporedio izazove sa kojima se suočava američka ekonomija sa „uraganom“.

– Mnogi ljudi dele Maskov loš predosećaj – kaže Karsten Brzeski, šef za globalna makroekonomska istraživanja u holandskoj ING banci.

Prema rečima Brzeskog, mnogo pričamo o stagnaciji i globalnoj ekonomiji koja mora da prođe kroz značajne strukturne promene, kao što su dekarbonizacija, deglobalizacija i prilagođavanje starijim društvima, „ali ne pričamo o globalnoj recesiji”.

– Očekujemo hlađenje rasta globalne privrede do kraja godine. Rast SAD-a će se ohladiti, a Kina i Evropa neće imati rast. Otpuštanje radnika, međutim, nije najbolja reakcija. U budućnosti će nam biti potrebni kvalifikovani radnici više nego ikad – zaključio je on.

1 COMMENT

  1. Kako te nije sramota, tako nesto da predlozis. Zar si zaista toliko pohlepan pored tolikog bogatsva, da neces zaposlenima da das licni dohodak, vec planiras da ih na ulicu posaljes. Jadan si !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here