A. Čukić
Foto: Arhiva

Više osoba povređeno je jutros u sudaru koji se dogodio na uglu Nemanjine i ulice Kneza Miloša. Poginula najmanje jedna osoba. Jedno vozilo zakucano u Vladu.

Kako je TV Prvoj javila doktorka Nada Macura iz Hitne pomoći, prema informacijama s kojima ona raspolaže, devet osoba je prevezeno u Urgentni centar, od kojih su dve u ozbiljnoj životnoj opasnosti. Još dve osobe se nalaze u teškom stanju. Među povređenima je i jedno dete.

Macura kaže i da je intervenisalo sedam timova Hitne pomoći.

Nesreća se dogodila oko 6 sati ujutru kada su se sudarili kombi i putničko vozilo. Prema prvim snimcima s lica mesta, od siline udara putničkog vozila i kombija, automobil se zakucao u zid zgrade Vlade Srbije.

Na licu mesta su i vatrogasno-spasilačke jedinice.

Mediji spekulišu o broju stradalih. Prema nekim informacijama dr Macure jedna osoba stradala je na licu mesta. Radi se o muškarcu starom oko 30 godina. Drugi mediji navode da su poginule tri osobe.

Takođe nezvanično, povređeno dete staro je oko dve godine i ono se nalazi u kritičnom stanju.

U putničkom automobilu je, kako navode mediji, bilo četiri osobe, a u kombiju pet.

2 COMMENTS

  1. Ovo je ludost i bezobrazluk svih vozača kod nas u Srbiji. Bilo koji zakon primenjivati to nevredi ludim vozačima koji upravljaju vozilo. Nepoštuju prednost, nepoštuju crveni Signal, nepoštuju zebru ili pešački prelaz već mora pešak da je brži od zvuka da ga nebih ubio ili izgazio nevaspitani džulov koji kada je seo u automobili i dohvatio volan misli da mu Niko ništa ne može. Posmatram Yuotube i posmatram vozače koji treba da se uključe u brzi autoput ili Autaban. Taj ludi vozač on negleda na levu stranu da mu se vozilo velikom brzinom približava već odmah i bez ubrzavanja na desnoj strani ulazna pista a kamion koji je na brzoj traci samo što se nije prevrnuo zbog naglog kočenja da ne bih ubio manijaka. Manijak se i neobraća već je nastavio i dalje. Nema Niko nameru Vozača u Srbiji da kada se želi uključiti u brzu traku da napravi obilaženje levom trakom tako da može vozilo da se uključi na Brzi Autoput. Za manijake nema ograničenja niti im je to poznato. Alkohol se pije pa dostiže tri Promila a i više. Izvuci životinju iz auta i izudaratiga i vezati zatvor do tri godine plus novčana kazna i doživotno životinji i narkomanu oduzeti vozolo. U gradu se nepoštuje pravilo vožnje u saobraćaju niti se postuje signalizacija ili brza vožnja u svim gradovima Srbije. Ovde pišete vozilo se zakucalo u zid. Znači da taj ludi vozač je velikom brzinom vozio pa i ovaj u kombiju isto tako. Žao mi je malog deteta što je ono nastradalo od ludaka na ulicama gradova srbije.

  2. Možda ja lično grešim u ovom opisivanji i jutrašnjoj teškoj saobraćanoj nesreći u Beogradu ispred Vlade. Kao što svi znamo da su vozači mnogo neobazrivi i nepodržavaju se prilagođavanju vožnje Sa mog gledišta treba obavezno Škola za Vozačku Dozvolu u kojoj bih bio Stručnjak ili Nastavnik predavanja i praktičnog posmatranja onog koji treba da položi vozačku dozvolu. Tu spada noćna vožnja, tu spada uključivanje u brzi autoput i posmatranje onog koji hoće da polaže vozački ispit. Drugo, iz Armije koji su se regrutovali u Autojedinicu i koji su savladali vožnju kamijona u vojsci. kao takve mlade Ljude ja bih njih pozvao da urede teoriju i praktičnu vožnju u visini od 8 meseci i o njegovom trošku. Ko nije sposoban da da ili napiše teoresko pismeni i tačan odgovor on više nije za polaganje sposoban i nemože ponovo izaći na polaganje. Plaćanje Vozačke škole ja smatram da bih bilo realno 1500 EVRA po svakome. I kada bude položio i dobio Vozačku od tada mora strogo da vodi računa i pažnju i prema onom drugom koji je napravio grešku. U koliko nebudu poštovani svi propisi koji zahtevaju od vozača iste, ponovo bih iste pozvao i oduzeo dozvolu da ponovo polažu zu isto 1500 Evra. Da se uvede zakon koji će da pozove sve vozače do 50 Godina života da se uče u poštovanju saobraćaja isto i vozače Autobusa, Kamiona, Putničkih Automombila i motornih Bicikli. Sve na obuku u svim Opštinama i zaseocima Srbije i da plate 800 Evra za Praktičnu Vožnju. Koji ne položi njemu oduzeti vozačku za uvek bez kazni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here