Lična arhiva
Bio glavni oslonac: Mile Škorić

Pročitavši priču na Humanitarnom mostu “Vesti” o mukama porodice rudara Mileta Škorića (51) iz Resavice na koga su se kobnog 19. februara obrušili ugalj i jalovina, plemenita porodica Milenka Šipke iz Oberordorfa u Švajcarskoj uputila je posredstvom naše Redakcije dar od 50 franaka. 

Uz novčanu podršku stiglo je i pismo u kome su njegovoj supruzi Danieli i pastorku Danielu poručili da su uz njih, izrazivši nadu da će uspeti da se izbore sa nedaćama.

Ono što ih je dirnulo jeste to što od kada se na Mileta obrušio deo jame u kojoj je zarađivao za hleb za njega i suprugu Danielu, na pleća njegovog pastorka Daniela (31) pala je briga o majci Danieli i mlađem bratu Mariu (28).

Od svoje plate, koju zaradi kopajući ugalj u jami Vodna, on mora da prehrani njih troje, ali to, nažalost, nije dovoljno za otplatu stambenog kredita.

– Mile je o bratu i meni brinuo bolje nego naš pokojni biološki otac. Majku je čuvao kao da je dete, jer je veoma bolesna. Pošto nije u stanju da hoda ni 200 metara, on joj je donosio lekove, snabdevao hranom, kuvao joj čaj izjutra. Mario živi u Ćupriji, u kojoj sam i ja živeo sa devojkom, ali sam morao da se preselim da bih brinuo o majci. Njoj je svakodnevno potrebna pomoć – rekao je za “Vesti” Daniel.

A čim se dar porodice Šipka nađe u njihovim rukama, saznaćemo kako su i zabeležićemo sve što u znak zahvalnosti budu poručili zemljacima koji su mislili na njih.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Izvor:
K. Nedeljković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here