Tibetanska doga novi statusni simbol

0

Ta griva, njuška, stav…sve upućuje na moćnu životinju

 

U ovoj komunističkoj zemlji nekada se loše gledalo na svaki spoljni znak bogatstva, a posedovanje psa Komunistička partija je jedno vreme zabranjivala kao buržoaski običaj.

Međutim, lagano širenje kapitalizma i navika zapadnog sveta donelo je neke slobode poput posedovanja psa, a za bogate po mogućnosti tibetanske doge, pišu strani mediji.

 

Moguće je da sličnost tibetanske doge sa lavom, simbolom moći i bogatstva, čini tu životinju tako omiljenom u Kini. Njena potražnja je toliko porasla da cene dostižu astronomske visine. Odgajivači često traže desetine hiljada dolara, ponekad i čitavih 100.000 dolara, a ima i onih Kineza toliko bogatih da su spremni da plate i do pola miliona dolara da bi postali vlasnici psa.

 

U Kini, koja doživljava procvat privrede i u kojoj je sve više milionera, tibetanska doga služi za potvrđivanje društvenog statusa.

 

 

Posle zvezda šou biznisa koje su širom sveta prošetale svoje čivave, ovo je novi primer korišćenja pasa za narcisoidne i egoistične ciljeve njihovih vlasnika koji nemaju ljubavi za životinju već brinu samo o svom imidžu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here