EPA/Andrej Čukić
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko

Bivša kandidatkinja za predsednika Belorusije i liderka beloruske opozicije Svetlana Tihanovska izjavila je da ukoliko se aktuelni beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko mirno povuče sa vlasti, garantovaće mu se lična bezbednost.

– Naravno, ako mirno ode, kao čovek, onda postoji takva mogućnost, moglo bi se reći i ubeđenost. Ja lično treba da govorim u ime svih ljudi. I mišljenje svih ljudi će biti uzeto u obzir po tom pitanju – rekla je Tihanovska u intervjuu listu „LB.ua“ na pitanje da li će Lukašenku biti garantovana bezbednost ako mirno ode sa vlasti.

Ona je precizirala da će Lukašenko dobiti „čak i više“, ali nije objasnila šta je imala u vidu.

Podsetimo, predstavnici beloruske opozicije su nakon izbora u zemlji formirali Koordinacioni savet za prenos vlasti. Trenutno su svi članovi predsedništva saveta opozicije, osim jedne osobe, uhapšeni ili se nalaze u inostranstvu. Tihanovska je odmah nakon izbora otišla u Litvaniju „iz bezbednosnih razloga“.

1 COMMENT

  1. Hapsi Lukaenko sve izdajnike i izrodee …..Bez pardona placenike zapada …neka ih zapad uzme k sebi i tamo nek uzivaju sve pogodnosti ….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here