Tanjug/ AP
Svetlana Tihanovska

Svetlana Tihanovskaja, koja je bila protivkandidat Aleksandra Lukašenka na nedeljnim predsedničkim izborima u Belorusiji, objavila je video u kojem je objasnila zašto je odlučila da napusti zemlju.

Svetlana Tihanovskaja koja se sada nalazi u Litvaniji, u video-snimku navodi da joj je odluka o napuštanju zemlje pala veoma teško.

– Mislila sam da me je cela ova kampanja jako očvrsnula i dala mi toliko snage da bih mogla sve da izdržim. Ali verovatno sam ostala slaba žena kakva sam prvobitno bila. Donela sam veoma tešku odluku za sebe – rekla je Tihanovskaja u video-snimku objavljenom na njenom Tviter nalogu.

Ona je navela da je odluku donela apsolutno sama i da ni prijatelji, ni rođaci, ni štab, ni njen suprug Sergej jednostavno nisu mogli na bilo koji način da utiču na nju.

– Znam da će me mnogi razumeti, mnogi će me osuditi, a mnogi će me mrzeti. Ali, ne daj Bože da se suočite sa takvim izborom, sa kojim sam se suočila. Zato se ljudi, pobrinite se za sebe, molim vas – rekla je Tihanovskaja.

Istakla je da nijedan život nije vredan onoga što se sada događa i da su deca najvažnija stvar u životu.

Ministar inostranih poslova Litvanije Linas Linkevičijus saopštio je prethodno da je Tihanovskaja otputovala u Litvaniju u jeku protesta protiv izbornih rezultata i da je na bezbednom.

2 KOMENTARA

  1. Tihanovskaja je napustila Zemlju i dobila utočište tamo gde joj nije mesto. Tihanovskaja je predhodno trebala da dođe ovde u nemačku i da uči od Angele Merkel kako treba voditi Državu. Nije htela jer joj je bilo sve podobno i pljačkala je sve što god joj je bilo pod rukom. Angela Merkel ona je sve moćna i najjača Žena Sveta. I pored toga svega Angelu Merkel ni malo nije teško da skoči do u Prodavnicu preko puta njenog Szana u Berlinu i da kupi Papriku Paradajiz Luk i životne namernice. Angeli Merkel nije potreban Kuvar ili Kuvarica i pored toga što je Doktor Fizike i Bundeskancelarka Nemačke ona sama kuva mesi kolače peče Hleb kuva ručak sprema kuću namešta posteljinu itd. To treba mnogi da uče od Merkelove.

  2. Лукашенко је цар. Покушај запада да га уклони са полтичке сцене је тотални фијаско. Наравно западни плаћеници беже из Белорусије, а где би него у те фашистичке замље, које их штите. Што нису по егли у Русију?

  3. KO TEBE TERA DA BVUDES PRESEDNIJK BELORUSIJE KADA SI DOBRA ZASTO BEZIS ZASTO NISI OTALA SA SVOJIM NARODOM NAPRAVILA SI KAOS I POBEGLA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime