Foto: Promo

Kako se navodi u novim podacima, Tik-tok bi mogao da postane najposećenija veb-lokacija na svetu. Bio je rangiran kao najpopularniji domen za 2021. godinu.

Google.com, koji uključuje mape, prevode, vesti… nije bio u stanju da se izbori sa izazovom kakav je njegov rival u nastajanju, koji sada ima više od milijardu aktivnih korisnika širom sveta.

TikTok.com je takođe pretekao druge američke tehnološke divove koji su se bili bolje rangirani tokom prošle godine, uključujući domene Amazona, Epla, Fejsbuka, Majkrosofta i Netfliksa.

Matična kompanija “ByteDance”, sa sedištem u Kini, bila je jedina veb-lokacija van SAD među prvih deset.

Uspon Tik-toka zabeležila je bezbednosna firma “Cloudflare’s”, koja je primetila da je njegova popularnost bez premca počela da raste početkom godine.

– Bilo je to 17. februara 2021. godine, kada je Tik-tok zauzeo prvo mesto za jedan dan – naveo je “Cloudflare’s” u postu na blogu sa detaljima o veb-trendovima prošle godine.

U martu i maju 2021. godine, Tik-tok je na nekoliko dana preuzeo vođstvo nad Guglom. Isto se dogodilo i u avgustu, a novembar i decembar su dani kada je Tik-tok prednjačio u posetama. Najviše za Dan zahvalnosti i Crni petak.

Kako se navodi u istraživanjima, jedan od razloga zbog kojih su korisnici masovno hrlili da vide kratke video-snimke 2021. godine bila je pandemija Covid-19, koja je primorala ljude da provode više vremena u zatvorenom prostoru i daleko od društvenih okupljanja.

Ovi obrasci pretraživanja na mreži nastavili su se čak i kada su ograničenja zaključavanja završena.

Analize koje je sprovela Virgin Media O2, objavljene u sredu, otkrivaju da je „leto slobode“ stvorilo priliku za osvežavanje i ažuriranje njihovih naloga na društvenim mrežama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here