Printscreen
Tihomir Arsić

Jelena Arsić, supruga preminulog glumca Tihomira Tike Arsića, kaže da je porodica ispunila njegovu poslednju želju – da ne umre sam.

Poznata balerina, koja se za glumca udala 2011. godine, za Informer je pričala o poslednjim trenucima svog voljenog supruga, koji je u ponedeljak izgubio bitku s rakom pankreasa i jetre.

– Plašio se korone i nije želeo da ga odvedemo u bolnicu, jer bi zbog svoje teške bolesti bio izolovan i niko ne bi mogao da mu dođe u posetu. Nije želeo da umre sam… Želja mu je bila da poslednje dane života provede sa svojom porodicom i to smo mu ispunili. Deca i ja smo bili mnogo vezani za njega i mnogo teško podnosimo njegov odlazak – priča Jelena kroz suze.

Balerinu bar malo teši što Tihomir svoje poslednje dane nije proveo u teškim bolovima.

– Bolest mu se proširila i na mozak i poslednjih pet dana nije mogao ni da govori. Od toga, tri dana je bio u komi. Receptori za bol su mu se poremetili, tako da je na onaj svet otišao u miru i bez ikakvih bolova. Sve vreme je bio okružen sa svoje tri ćerke Milicom, Lenkom i Verom, sinom Arsenijem i sa mnom. U njegovim poslednjim trenucima života svi smo ga držali za ruke – priča Tikina supruga.

Jelena kaže da se ponosi svojim suprugom, čija će karijera zauvek ostati upisana u istoriji srpske kinematografije.

– Baš smo skoro deca i ja razgovarali koliko je Tika mnogo postigao. Igrao je u monodrami “Tako je govorio Broz”, s kojom je 1991. obišao celu Jugoslaviju. Tadašnji menadžer Lepe Brene, Raka Đokić mu je organizovao turneju po svim bivšim republikama i te godine je to bila najgledanija monodrama – kaže Jelena.

Tihomir Arsić umro je u ponedeljak u svom domu od raka pankreasa i jetre, s kojim se borio dve godine. Arsić je bio najmlađi Romeo u istoriji srpskog pozorišta, dobitnik je nagrada “Raša Plaović” i Zlatni vitez.

Nacionalni teatar potvrdio je da će glumac biti sahranjen u subotu 12. decembra na beogradskom Novom groblju. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana je planirana za 14:30h.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here