Tikva pukla zbog Slavoljuba

Funkcija gradonačelnika pripada DPS-u: Milo Đukanović
 

Đukanović smatra da funkcija gradonačelnika pripada kandidatu njegove partije Slavoljubu – Migu Stijepoviću, nasuprot Krivokapiću, koji zastupa mišljenje da na tom mestu treba da sedi nestranačka ličnost, odnosno kandidat koalicije SDP – Pozitivna Crna Gora, Dragan Bogojević, bez obzira na činjenicu da je ta koalicija, odnosno njen kandidat na nedavnim lokalnim izborima u Podgorici dobio podršku samo pet odsto glasača.

Krivokapić je saopštio da pregovora više neće biti, da će o daljim potezima odlučiti partijski organi u saradnji sa organima Pozitivne Crne Gore i rezultatima pregovora koje je ta stranka vodila sa ostalim opozicionim partijama o mogućnosti formiranja vlasti sa njima.

 

Ogorčen na premijera: Ranko Krivokapić

Krivokapić je ipak naglasio da je najrealnija opcija organizovanje novih parlamentarnih izbora u Podgorici, a možda i na nivou države. On je, doduše, kazao da će se njegova partija pridržavati već dogovorene koalicije sa DPS-om u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, ali ni on niti iko iz redova DPS-a nije ni spomenuo Kolašin u kojem je takođe zapelo oko formiranja vlasti.

 

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević je uzvratio tvrdnjom da vladajuća partija ne beži od izbora i da je u svakom trenutku spremna da na ovaj način još jednom proveri podršku građana, ali da u ovoj partiji za sada ne razmišljaju o toj mogućnosti jer smatraju da u ovom času ima mnogo značajnijih poslova o kojima treba misliti, odnosno da treba tražiti mnogo racionalnije rešenje i više uvažavati činjenicu da je DPS i na minulim izborima dobila ubedljivo najviše glasova u Podgorici.

 

Nezamislivi ishod

Dugotrajna kriza i previranja u hercegnovskoj vlasti, koju drži Socijalistička narodna partija, najjača opoziciona stranka, mogla bi dobiti, ako je verovati spekulacijama crnogorske državne televizije, gotovo nezamislivi epilog. To je ujedinjenje četiri odbornika SNP sa odbornicima Demokratske partije socijalista, čime bi partija Đukanovića obezbedila većinu da i u ovoj opštini konačno preuzme vlast.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime