Pixabay.com

Državno tužilaštvo pokrenulo je istragu u slučaju širenja koronavirusa u mestu Išgl u austrijskoj pokrajini Tirol zbog sumnje u dovođenje u opasnost osoba opasnom bolešću.

Pošto je pokrajina Tirol uključila tužilaštvo u rasvetljavanje slučaja, odnosno utvrđivanja odgovornosti, pokrajinska kriminalistička služba dobila je sada nalog da sprovede istragu.

Opština Landek je pisani zahtev nemačke televizije ZDF prosledila tužilaštvu, na osnovu kojeg proizlazi da je već krajem februara utvrđeno da je jedna zaposlena u jednom ugostiteljskom objektu u Išglu inficirana koronavirusom, a da to nije prijavljeno vlastima.

U Išglu se zarazio veliki broj državljana skandinavskih zemalja, ali i Nemačke i Austrije, s obzirom da je reč o omiljenom skijaškom centru.

Zbog Išgla Austrija i pokrajina Tirol dospeli su na naslovne strane mnogih stranih medija, a danas i u fokus američke televizije CNN.

Inače, to kako su vlasti Tirola upravljale krizom analiziraće eksterne, nezavisne komisije eksperata.

Vladajuće Narodna partija Austrije (OVP) i Zeleni najavile su da će skupštini pokrajine predložiti uspostavljanje takve komisije pošto je Tirol žarište infekcija u Austriji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime