Dominik Tim

Dominik Tim plasirao se u četvrffinale turnira Masters serije u Madridu. Četvrti reket sveta bio je bolji od Australijanca Aleksa De Minaura 7:6 (9:7), 6:4.

Meč je trajao skor dva sata i Austrijanac je imao mnogo muka da slomi otpor odličnog De Minaura. U prvom setu Australijanac je napravio brejk u prvom gemu i čuvao prednost do rezultata 3:2. Tim u šestom gemu oduzima servis De Minauru za izjednačenje. Od tog trenutka više nije bilo prilika za brejk.

Ušlo se u taj-brejk u kojem nijedan igrač nije uspevao da se odvoji. Na 6:5 set loptu je propustio Tima, a istu priliku imao je De Minaur na 7:6. Ipak Tim je imao više strpljenja osvaja tri vezana poena za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom delu odluka je pala u sedmom gemu. Tim oduzima servis De Minauru za vođstvo od 4:3. Na 5:3 je prepustio prvu meč loptu na servis Australijanca. Međutim, gem kasnije na svoj servis drugu je realizovao za prolaz među osam najboljih. Tamo će odmeriti snage sa boljim iz duela Izner – Rubljov.

Mesto u četvrtfinalu u prestonici Španije overio je i Kazahstanac Bublik. U dva seta je slomio otpor pobednika turnira u Dubaiju Aslana Karaceva 6:4, 6:3. Bublikov naredni protivnik biće pobednik meča Cicipas – Rud.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here