Tanjug
Epidemiolog Branislav Tiodorović

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da povećan broj inficiranih u Vranju treba da vrati građane „iz velikog opuštanja u ozbiljan odnos“ prema epidemiji.

Tiodorović je rekao da su novooboleli u Vranju „skoro isključivo“ osobe sa lakšom kliničkom slikom a da neki uopšte nemaju simptome.

– Ovo je moglo da se očekuje, generalno je u celoj zemlji došlo do opuštanja. Važno je da se u fabrikama drže svih pravila u vezi ponašanja u toku rada ali i prevoza do radnog mesta, kao i da pozitivne odvojimo i onemogućimo lokalnu transmisiju – kazao je epidemiolog.

Navodeći da „nema mesta za paniku“, Tiodorović je rekao da će se tokom nedelje videti da li će širom Srbije doći do povećanja broja pozitivnih na prisustvo koronavirusa.

– Ako tog rasta nema ili je vrlo umeren, može se reći da smo dobro prošli. Ako imamo veći broj pozitivnih, moraćemo da primenimo oštrije mere – dodao je Tiodorović.

3 KOMENTARA

  1. Primenili bi vec sada opstije mere ali nesmete. Veliki sef neda. Izbori se moraju odrzati a posle izbora ko ziv ko mrtav.

  2. Bojim se doktore da Vas i kolege Vucic ne cuje. Sve oko naglog ukidanja ogranicenja je njegovo maslo samo da bi zadovoljio svoje apetite i ostao jos malo na vlasti, a svi Vi mu u tome pomazete i glumite njegove komesare za zdravstvo…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime