Tanjug
Epidemiolog Branislav Tiodorović

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je da se nalazimo u prelomnoj situaciji, koju ćemo, do kraja avgusta, možda moći da kontrolišemo.

– Ako umzemo u obzir situaciju u kojoj se nalazimo, ona je prelomna. Imamo bolju samodisciplinu i ako tako nastavimo onda ćemo do kraja avgusta možda doći do situacije kada ćemo moći da kontrolišemo ovu bolest – rekao je.

Navodi da je situacija pod kontrolom, uprkos tome što je još uvek nesigurna zbog prisustva virusa.

– Ako pođemo od toga kako su kovid ambulante radile, broj pregleda se smanjio na trećinu ukupnog broja od pre sedam ili 10 dana. Klinički centar u Nišu je 229 bolesnika, od toga 10 dece od kojih su troje pozitivna. Nesigurna situacija jer je virus još uvek tu, ali pod kontrolom – izjavio je Tiodorović.

Za sutra je najavljena konačna odluka o polasku dece u školu.

– To je takođe jedan prelomni trenutak. Deca moraju krenuti u školu. Odnos svih nas, pa i dece, prema ovoj bolesti mora biti takav da živimo sa koronom. Prema tome, pogotovo prvi razred treba da bude u školi. Ako se sve svede na onlajn sistem, onda nećemo imati pravi razvoj deteta – poručio je Tiodorović i dodao da to podrazumeva kontrolu kako roditelja, tako i obrazovnih ustanova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here