Tanjug
Epidemiolog Branislav Tiodorović

Epidemiolog Branislav Tidorović izjavio je da je početak školske godine prelomni trenutak u ukupnom odnosu prema epidemiji.

Tiodorović je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da svi moramo pomoći da škole počnu normalno da rade, da se deca vrate u školske klupe, posebno deca iz najmlađih razreda, jer je za njihov razvoj to posebno važno.

On je istakao da rizike treba smanjiti na najmanju moguću meru i da se sve mere moraju sprovoditi.

– Mislim da nam trenutna situacija pokazuje da se dosta dobro krećemo prema boljem rešenju, ako bismo uspeli da očuvamo odnos koji sada ima stanovništvo prema epidemiji i sprovođenju svih zaštitnih mera, onda bismo mogli da stvorimo uslove za dobar početak školske godine – dodao je Tidorović.

On je ukazao da, ako bi došlo do nekih promena i eventualno novog pika, bio prekinut odlazak u školu i prešlo bi se na onlajn nastavu.

Na pitanje kakve maske deca treba da nose, Tiodorović je odgovorio da treba da budemo objektivni i da ljudi koriste maske koje mogu da nađu i da nabave.

– Svaka maska je u svakom slučaju velika stvar za zaštitu od širenja infekcije. Nema razloga da od toga pravimo problem, deca će koristiti onu masku koju im nabave roditelji i koja im najviše odgovara – rekao je Tiodorović.

1 COMMENT

  1. Dr Tidorovic nosi N95 maske sa ventilom. Takve maske filtriraju vazduh koji on udise, a ventil bez filtriranja ispusta vazduh koji izdise. Za sve one koji su pored njega to je kao da su pored coveka koji ne nosi masku. U zemljama u kojima je obavezno nosenje maski zbog Covida takve maske nisu prihvatljive.
    Tidorovic je epidemiolog i sigurno zna svojstva maske koju nosi, ali je ne menja za recimo hirusku, koja je malo manje bezbedna za njega, ali zato cuva ljude oko njega.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here