wikipedia.org
Josip Broz Tito

Mnogi su poslati na Goli otok zbog pričanja “nepodobnih” političkih viceva u Titovoj Jugoslaviji, ali postojao je jedan koji je i sam maršal jako voleo da priča… naročito Rusima.

Josip Broz Tito važio je za čoveka koji ima dobar smisao za humor, voli da se smeje i šali, pa čak i na svoj račun. O ovome je naročito govorio legendarni Velimir Bata Živojinović, koji je Brozu bio omiljeni domaći glumac i koji je sa Titom proveo mnoge vesele dane i kafanske noći, piše Istorijski zabavnik.

Bata je posle pričao kako je Tito tražio da sluša viceve o sebi, naročito one “zabranjene” – one koji bi, ispričani izvan rezidencije predsednika, značili “letovanje na Golom otoku”.

Sa druge strane, i Tito je voleo da priča viceve, a jedan mu je bio naročito drag, posebno nakon razlaza sa Sovjetima i Staljinom.

Pričaju trojica logoraša u nekom ruskom gulagu.

– Ja sam osuđen jer sam hvalio druga Popova – priča prvi.

– A ja sam zaglavio jer sam kritikovao druga Popova – žali se drugi.

– A koji je tvoj greh? – pitaju trećeg.

– Ja sam drug Popov – odgovori ovaj.

Priča kaže da je Tito ovaj vic jednom prilikom ispričao i samom Nikiti Hruščovu, predsedniku Sovjetskog saveza. Da li je ovome bilo smešno nije poznato.

3 COMMENTS

  1. Najveci manipulant i monstrum i diktator koji je ikada vladao Jugoslavijom ,se zabavljao .vicevima za koji su drugi ljudi ispastali i crkavali na golom otoku u naj nehumanijim uslovima . to je takva perverzija crni komunisticki humor. Kao da ga je izmislio Kaligula

  2. Svako ko se druzio sa ovim, vanbracno rodjenim detetom, ili je bio zaludjen ili pokvaren. Bajka je da je bio iz mesovitog braka. Nije govorio ni Hrvatski, ni Slovenacki jezik. Lazno se dokopao identiteta, a njegov navodni brat, koji je ziveo u Madjarskoj rekao je da to ne moze biti njegov brat, jer je njegovom bratu nedostajao jedan prst – a Tito je imao sve prste. Druga bi prica bila, da je bilo obrnuto – jer se prst moze uvek izgubiti. Ali da ponovo naraste, to je “malo” teze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here