Youtube/LaLiga
Benzema slavi pobedu protiv Granade

Fudbaleri Reala savladali su Granadu sa 2:1 (2:0) u poslednjem meču 36. kola La Lige.

Dva kola pre kraja šampionata Real je na liderskoj poziciji sa četiri boda više u odnosu na drugoplasiranu Barselonu. Granada zauzima desetu poziciju sa 50 osvojenih bodova.

Real je do prednosti stigao u 10. minutu. Mendi je dobio loptu na oko 35 metara od gola. Krenuo je u solo prodor, prevario je kompletnu odbranu domaćina, i preciznim udarcem pod prečku prevario golmana Silvu.

Šest minuta kasnije “Kraljevski klub” je udvostručio prednost. Kontranapad Reala, Modrić je uposlio Benzemu na levoj strani. Ovaj se ustremio ka kaznenom prostoru i prelepim udarcem prevario golmana domaćina.

Granada je delovala dosta agresivnije u nastavku. To se isplatilo domaćinu koji u 50. minutu smanjuje prednost Reala. Kazemiro je izgubio loptu na sredini terena, sevnula je kontra Granade. Herera je uposlio Mačiza koji se našao sam ispred Kurtoe i preciznim udarcem uspeo da ga savlada.

Granada je nastavila sa napadima, međutim Real se brzo trgao i nastavio da kontroliše igru i rezultat.

U finišu susreta Granada je krenula po bod, Real se grčevito branio, a u 85. minutu spasio ga je Serhio Ramos koji je sa gol linije izbio loptu i sprečio domaćina da izjednači.

Do kraja susreta Real je uspeo da sačuva svoju mrežu i zabeleži važnu pobedu u borbi za titulu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here