Tanjug/AP

Legendarni Francuz Tjeri Anri napustio je mesto trenera Montreala iz porodičnih razloga i vratio se u London pošto nije želeo da i u novoj sezoni MLS lige bude odvojen od dece.

Anri je ekipu Montreala preuzeo u novembru 2019. godine i prvi put posle četiri godine odveo klub u plej-of MLS. Međutim, sad je posle 15 meseci odlučio da se zahvali na saradnji i napusti klub iz porodičnih razloga.

Naime, Montreal je prošle sezone zbog pandemije koronavirusa bio prisiljen da se preseli u SAD, ali Anri nije želeo da ponovo ostavi porodicu u Kanadi.

– Teška srca odlučio sam da donesem ovu odluku. Prošla godina bila je izuzetno teška za mene lično. Zbog svetske pandemije nisam mogao da viđam decu. Nažalost, zbog stalnih ograničenja i činjenice da ćemo kao klub morati da se preselimo u SAD na nekoliko meseci, neće se ništa razlikovati. Odvajanje je preveliki napor za mene i moju decu. Zbog toga sa puno tuge moram da donesem odluku da se vratim u London i napustim CF Montreal. Želeo bih da se zahvalim navijačima, igračima i svim zaposlenima u klubu zbog kojih sam se osećao tako dobrodošlim – saopštio je Tjeri Anri odluku.

U Montrealu su se zahvalili Anriju i izrazili žaljenje zbog takve odluke. Klub je pod Anrijevim vođstvom uspeo ne samo da se prvi put posle četiri godine plasira u plej-of MLS, već i da stigne do četvrtfinala CONCACAF Lige šampiona.

U prethodnom periodu 43-godišnji Tjeri Anri se dovodio u vezu sa Bornmutom. Bivši premijerligaš je nedavno zatražio dozvolu od Montreala da razgovara sa Anrijem o njegovom eventulanom angažmanu, ali je u međuvremenu privremnog menadžera Džonatana Vudgejta imenovao za stalnog do kraja sezone.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime