Todorović: Deklaracija neiskren dokument

0

Taj dokument će biti usvojen tesnom većinom, kao i svi dosadašnji dokumenti oko kojih se vladajuća većina između sebe dogovara šta im je pragmatičnije, rekao je Todorović novinarima posle sednice Kolegijuma Skupštine Srbije.

"Nesporno je da su počinjeni zločini, ali ne možemo zbog greške koju smo načinili donošenjem Deklaracije o Srebrenici da pravimo novu grešku", smatra Todorović.

 

On je naglasio da bi o zločinima koji su počinjeni nad Srbima trebalo da se izjasne oni koji su počinili te zločine.

"Kako da tražimo od njih da se izjasne o tome kada se u Hrvatskopj slavi dan kada je počela akcija Oluja i kada je počinjeno najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata", pitao je Todorović.

On je napomenuo da će radikali "u svakom slučaju" doći na sledeću sednicu Kolegijuma, ali da će naknadno odlučiti da li će učestvovati u glasanju o Deklaraciji.

 

Predlogom Deklaracije o osudi zločina učinjenih na štetu srpskog naroda, koji je danas podeljen šefovima poslaničkih klubova na sednici Kolegijumu parlamenta, Skupština Srbije najoštirje osuđuje zločine učinjene na štetu svojih državljana i svih pripadnika srpskog naroda tokom sukoba u Hrvatskoj, BiH, na Kosovu i Metohiji, kao i za vreme NATO bombordovanja.

U predlogu deklaracije je navedeno da Skupština Srbije pruža punu podršku svim državnim organima i institucijama u čijoj nadležnosti je da istražuje podatke o zločinima učinjenim na štetu pripadnika srpskog narda, prikupljaju dokaze, preduzimaju gonjenje, ostvaruju saradnju sa međunarodnim organima i organima drugih država u gonjenju osumnjičenih i upoznaju svetsku javnost, na prikladan način, sa zločinima koje srpski narod trpeo tokom 20 veka.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here