ATAimages
Toni Cetinski

Nedavno je otkazan koncert Tonija Cetinskog u Sarajevu povodom obeležavanja 40 godina Zimskih olimpijskih igara u prestonici Bosne i Hercegovine.

Iako je ovaj nastup izazvao podeljene reakcije u javnosti, te je bilo i onih koji su smatrali da je potpuno pogrešna ideja da hrvatski pevač nastupa na ovakvom događaju, Toni nije odustajao od ideje da održi koncert.

Međutim, organizatori su i zvanično doneli odluku da otkažu nastup, a Toni iako je vidno razočaran, ne planira da pokreće tužbu.

– Mislim da organizator ima razloge i elemente za tužbu. Ja se lično neću baviti gradonačelnicom ni njenom prijateljicom influenserkom. Imam pametnijeg posla. A Sarajevo i ja ostajemo u još snažnijoj vezi nego ikada ranije i jednom ćemo to i koncertom dokazati – rekao je Cetinski za 24sata.hr.

Podsetimo, pre nedelju dana pevač se oglasio na društvenim mrežama, te istakao da je ovo prvi put u njegovoj karijeri da mu se otkazuje koncert.

– Izjava povodom otkazivanja koncerta u Sarajevu. Neka sam i ja to doživeo… Eto da i mene neko zabrani ili ti otkaže koncert. Sada sam i to doživeo. Nemam problem s otkazivanjem koncerta, nego još nismo dobili ništa zvanično. U ugovoru jasno piše što i kako u slučaju otkazivanja ide – napisao je Toni i dodao:

– Sva moja snaga i energija sada su usmerene na koncert koji dugujem publici već dugo a to je Arena Zagreb. Koncert će se održati na moj rođendan 31. 5. 2024. i na njemu smeju prisustvovati svi narodi i entiteti s ovih prostora jer naša je deviza samo ljubav. Ovim koncertom ćemo moja publika i ja obeležiti 35 godina mog delovanja. Ulaznice kreću u prodaju za koji dan. Za koji dan, tačnije 29.01. izlazi i dugoočekivani duet s mladim i izvrsnim pevačem Adijem Šošeom. Tako da, eto, sve se poklopilo da pesmom jasno poručimo što mislimo o politici i predrasudama koje vladaju među narodima i usijanim glavama na ovim našim, vašim ili njihovim balkanskim prostorima. S naglaskom na deo stihova: ‘Nije važno gde se moliš, po kojoj svetoj knjizi… Samo je važno jesi li čovek ili nisi – napisao je Toni Cetinski u objavi na Fejsbuku.

Oglasila se i gradonačelnica Sarajeva

Takođe, povodom ovog skandala oglasila se i gradonačelnica Benjamina Karić koja tvrdi da Grad Sarajevo nije kriv za ovo jer nije ugovarao, pa time niti otkazivao ovaj nastup.

– Grad Sarajevo niti je ugovarao koncert Tonija Cetinskog niti ga otkazuje. Svoj posao od trenutka preuzimanja mandata obavljam pošteno. Svaka marka proračuna Grada Sarajeva namenski je utrošena i tako će i ostati dok sam ja na čelu ove institucije. Prema javnosti sam uvek otvorena i ne dozvoljavam da se baca ljaga na bilo što što radim – poručila je gradonačelnica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here