Instagram
Toni Cetinski

U aferi sa 232 lažne kovid potvrde našli su se hrvatska pop zvezda Toni Cetinski, operska diva Lana Kos i vlasnik zagrebačkog kluba Urnebes, piše “Jutarnji list”, pozivajući se na nezvanične izvore.

Zbog sumnji da su trgovali kovid potvrdama, Uskok je otvorio istragu protiv ukupno 243 osobe, predvođene Petrom Rumihom (32), bivšom medicinskom sestrom u Domu zdravlja Zagreb – Zapad.

Među osumnjičenima za sređivanje potvrda su i pevač Toni Cetinski, poznat po svojim antivakserskim stavovima, poznata hrvatska sopranistkinja Lana Kos, vlasnik narodnjačkoga kluba Urnebes Tomislav Kolarić, i mnoge druge javnosti nepoznate osobe.

Policija i Uskok su, naime, kao organizatore grupe koja je sređivala potvrde osumnjičili ukupno 12 osoba – Petru Rumihu koja je kao medicinska sestra imala pristup CEZIH-u, informatičkoj bazi podataka osoba vakcinisanih od Covid-19, i 11 posrednika koji su pronalazili zainteresovane osobe od kojih su uzimali novac i podatke, a Rumiha bi potom za novčanu naknadu u CEZIH upisivala da su te osobe vakcinisane u Domu zdravlja Zagreb – Zapad, omogućavajući im tako da dođu do kovid propusnica mada nisu bili vakcinisani.

Od ovih 12 osoba policija je u dogovoru s Uskokom uhapsila njih 11, dok je hapšenje jedini izbegao Kolarić koji se nalazi na službenom putu u inostranstvu. Ostala 231 osoba protiv kojih je Uskokova istraga otvorena korisnici su tih potvrda, a njih Uskok sve tereti za davanje mita.

– Nemam komentar – rekao je Toni Cetinski čije se ime, kako je objavio “Jutarnji list”, navodno nalazi na spisku osoba kojima je bivša medicinska sestra iz Doma zdravlja Zagreb – Zapad sredila lažne kovid potvrde.

Popularni pevač, navodi dnevnik, nije previše zabrinut zato što se u novinama spominje među dvestotinjak ljudi koji su preko posrednika došli do lažnih kovid potvrda. Muzičar koji se tokom pandemije protivio vakcinisanju protiv korone sada medijima preporučuje da bi bolje bilo da se više koncentrišu na važnija zbivanja za hrvatsko društvo.

Cetinski je, sumnjaju istražitelji, do Rumihe došao preko vlasnika Urnebesa, Kolarića, i dao mu je neutvrđeni iznos novca kao naknadu za izdavanje potvrde, a od čega je Kolarić za upisivanje Cetinskoga u CEZIH Rumihi prosledio 100 evra, piše novinar “Jutarnjeg lista” Marin Dešković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here