Mnogi ljubitelji tenisa nisu bili previše zadovoljnim finalom Australijan opena u kojem je Novak Đoković ubedljivo savladao Danila Medvedeva, a jedan od njih je iToni Nadal koji je bio razočaran partijom ruskog tenisera. 

Stric Rafaela Nadala i njegov nekadašnji trener, napisao je kolumnu za španski list “El Pais” u kojoj je analizirao meč.

– Siguran sam da je Medvedev na teren Rod Lejver Arene izašao sa svim potrebnim informacijama o igri Novaka Đokovića, da je sve pravilno analizirao, ali nije uspeo da prevaziđe frustraciju posle prvog seta i nastavi svoju borbu. Iznenađuje me da sportisti na ovom nivou ponekad imaju loše sposobnosti da prevaziđu poteškoće – piše Nadal koji nije krio svoje nezadovoljstvo partijom Medvedeva.

Inače, Đoković je trijumfom na AP stigao do svog 18. Grend slema i tako prišao na samo dva koraka od Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji imaju po 20. Novak je u ponedeljak zakoračio u svoju 309. uzastopnu nedelju na vrhu ATP liste i za dva ponedeljka će srušiti Federerov rekord od 310 nedelja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here