Vozač Mercedesa Valteri Botas pobednik je prve trke sezone u Formuli 1, prethodno odložene zbog koronavirusa. 

Trku je obeležilo mnogo odustajanja, kao i velika greška Hamiltona pred kraj trke kada je učestvovao u incidentu sa Albonom i zbog koje je kažnjen sa 5 sekundi, ali i 2.mesto Laklera, uz junaka dana Lendona Norisa, koji se sa Meklarenom domogao podijuma i 3. mesta.

Na stazi “Red Bul ring” u mestu Spilberg, konačno je počela nova sezona, a barem po ishodu i svemu viđenom, nije moglo bolje.

Od samog starta, Luis Hamilton pao je sa 2. na 5. poziciju koju je morao da, krug po krug, vraća i probija se do svog klupskog kolege Botasa. Glavne prepreke su mu predstavljali Red Bulovi vozači, Verštapen na 2. mestu, i Albon na 3.

Ipak, već u 11. krugu, Verštapen odustaje, što počinje da “komplikuje” situaciju na stazi. Dodatna uzbuđenja nastavljaju se u 23. krugu kada bezbednosno vozilo izlazi na stazu posle rizičnog napada Kevina Magnusena u krivini. Eplog je bilo izletanje sa staze, a, sa druge strane, timovi su iskoristili pauzu za promenu pneumatika. Takođe, umalo je došlo do sudara Norisa i Pereza po izlasku iz pit stopa.

U nastavku, viđena su nova odustajanja, od kojih je novi “sejfti kar” izazvao incident kada je tokom vožnje Kimiju Raikonenu bukvalno otpao točak.

Do samog kraja desio se najveći incident. Albon je išao u preticanje Hamiltona spolja, imao je dobru poziciju, ali ga je Britanac okačio i izbacio sa staze!

 

Zbog ovog incidenta, Hamilton ja kažnjen sa 5 sekundi, a do kraja trke, Šarl Lakler iz Ferarija, uspeo je da se domogne 2. mesta i podijuma, dok je 3. mesto na iznenađenje mnogih osvojio Noris, koji se tako prvi put u karijeri popeo na podijum.

Sledeća trka u sezoni vozi se na istoj stazi za 7 dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here