Foto: Tanjug/AP
Endi Mari

Stefanos Cicipas i Endi Mari odigrali jedan od najzanimljivijih mečeva na ovogodišnjem US openu, a posle prave drame na kraju je slavio Grk sa 3:2 (2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4).

Utisak većine navijača koji su pratili ovaj duel jeste da se Endi Mari, i te kako, uspešno oporavio od povrede. Jer je tokom skoro 5 sati borbe igrao odlično i umalo slavio protiv favorizovanog mlađeg kolege.

Bio je to odličan meč u kom je bilo svega. Sa jedne strane, publika je uživala u Marijevim potezima koji je mnoge podsetio na dane kada je bio u vrhu sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem. Sa druge, meč je obeležilo i ponašanje grčkog tenisera koji je ponovo koristio pauze između setova da se dugo zadrži u toaletu.

To se nimalo nije dopalo Mariju, koji je kao i Aleksander Zverev u Sinsinatiju, protestovao više puta kod sudije i supervizora. Međutim, Cicipas je iskoristio situaciju da sredi redove i na kraju dobije meč.

Mari je odlično počeo, brejkovima u trećem i petom gemu je došao lagano do prvog seta, 6:2.

Drugi set je rešen u taj-brejku. Mari je imao dve set lopte na 6:4, ali je Grk uspeo da preokrene i dobije set sa 9:7.

Teniser iz Škotske je uspeo da brzo napravi brejk, povede sa 3:0 i to mu je bilo dovoljno da nešto kasnije dođe do 6:3 i vođstva od 2:1.

Ipak, Cicipas koji je imao tokom meča problema sa povredom stopala, zbog čega je fizioterapeut morao da mu ukaže nakratko pomoć, lako je stigao do izjednačenja.

Poveo je 5:0, da bi set dobio sa 6:3 posle kraćeg marijevog uzleta.

Onda je usledio taj odlazak u toalet koji je iznervirao Marija i koštao ga brejka na startu seta odluke, što je Cicipas iskoristio.

Držao je brejk prednosti i na kraju slavio, pa će u narednom kolu igrati protiv Francuza Adrijana Manarina koji je pobedio Pjer-Igoa Erbera, 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here