Foto: Tanjug/AP
Formula 1

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobedio je na trci za Veliku nagradu Holandije i tako postao prvi koji je na domaćem terenu na ovoj stazi došao do pobede. 

Od početka do kraja viđeno je sjano trkanje konkurenata za titulu Ferštapena i Luisa Hamiltona,  da bi na kraju Holanđanin potpuno zasluženo slavio  i stigao do 17. pobede u karijeri.

Iza prve trojke, bili su Pjer Gasli (Alfa Tauri), zatim dvojac Ferarija Šarl Lekler i Lorenco Sains junior, a bodove su osvojili i Fernando Alonso (Alpina), Esteban Okon (Alpina), Lando Noris (Meklaren) i Serhio Perez (Red Bul).

Uz to, Maks je ponovo prestigao Britanca i izbio na prvo mesto na tabeli. Ferstapen vodi u generalnom poretku sa 224,5 bodova, ispred Hamiltona koji ima 221,5.

Naredna trka vozi se 12. septembra u Monci za Veliku nagradu Italije.

Trebalo bi istaći da se tokom trke Maks borio sa dva Mercedesa, Hamiltonom i Botasom koji su mu konstatno bili iza leđa, kao i činjenicu da je publika u Holandiji napravila karnevalsku atmosferu i valjano proslavila pobedu svog vozača.

Posle trke, Ferštapen nije bio euforičan, ali je istakao da je zadovoljan pobedom.

– Ovo je neverovatno. Očekivanja su bila visoka ovog vikenda i nije bilo klako. Jako sam srećan što sam pobedio ovde i preuzeo vođstvo u šampionatu. Ovo je bio dobar dan. Mercedes je sve učinio kako bi nam danas otežao posao, ali sam zadovoljan formom celog tima – istakao je Ferštapen posle trke.

Sa druge strane, Hamilton je bio zadovoljan drugim mestom, a posebno je istakao publiku koja je napravila odličnu atmosferu na tribinama.

-Kakva trka, kakva publika. Maks je odlično vozio, čestitam mu. Učinio sam sve danas, vozuio najbolje što mogu. Zaista sam uživao dana u Holandiji pred ovom publikom. Na kraju, poslednji krug je bio najbolji deo trke za mene, malo goriva, jurim dodatni poen… Ovo je bila odlična trka – istakao je Hamilton posle trke.

Uskoro opširnije…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here