U prvoj utakmici 6. kola Premijer lige Lester je posle preokreta došao do pobede nad Totenhemom koji u drugoj uzastopnoj utakmici nisu uspeli da sačuvaju prednost.

 

Lester – Totenhem 2:1 (0:1)
(Pereira 70, Medison 85 – Kejn 29)

U sredu su ispustili vođstvo od 2:0 protiv Olimpijakosa, ali su osvojili bod u Ligi šampiona, a danas su ostali bez ičega.

U 15. minutu poništen je gol Lestera zbog ofsajda i bila je to najava da će VAR imati bitnu ulogu na King Pauer stadionu.

Totenhem se trgao posle slabijeg početka i u 29. minutu došao do vođstva, zahvaljujući neverovatnoj snalažljivosti i upornosti Harija Kejna, koji je u padu, sa zemlje prevario Šmajhela.

Sparsi su u 65. minutu poveli sa 2:0, ali ih je ubrzo rastužio VAR. Posle pregleda snimka, ustanovljeno je da je Son bio u ofsajdu, bukvalno su milimetri odlučivali i umesto sigurnog vođstva Totenhema, Lester je ponovo bio u igri.

Pet minuta kasnije „lisice“ stižu do izjednačenja: na asistenciju Vardija, Pereira je zatresao mrežu gostiju. Završni udarac Totenhemu zadao je Džejms Medison, odličnim udarcem sa 25 metara, mada je Gazaniga mogao bolje da interveniše.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here