Lična arhiva
Mora na rehabilitaciju: Milan Rabrenović

Najteža muka za svakog roditelja jeste da im je dete bolesno, a oni ne mogu da mu pomognu. Takav usud snašao je roditelje Milana Rabrenovića, 21-godišnjeg mladića iz Priličkog Kiseljaka kod Ivanjice, koji je oboleo od autizma. Roditelji se godinama bore da svom sinu vrate tračak nade u bolje dane.

Danijela i Ivan, hrabri roditelji ovog bolesnog mladića, život su posvetili sinu, a ljubav i pažnju su mu darivali neprestano. Ipak, njihovog sina pogodile su i druge zdravstvene tegobe. Miki, kako ga od milošte zovu, prošao je brojne operacije, čak osam do svoje 20. godine ne bi li prohodao.

Požrtvovani roditelji kao i tri godine mlađi brat se bore da Miki stane na svoje noge i hoda bez bolova.

Ovih dana javila nam se mama Danijela, koja nam je predočila da njen sin veoma teško hoda.

– Poslednju operaciju imao je 8. marta prošle godine. Trebalo je da idemo na rehabilitaciju u Ribarsku Banju, ali nažalost nemamo sredstava za to – priča hrabra majka.

U međuvremenu, otkako se nismo čuli, i otac Ivan je ostao bez posla.

Velika podrška: Milan Rabrenović sa ocem

– Već dva meseca nema stalni posao. Radi ponešto, dovija se kako zna i ume, ali sve je to nedovoljno – priča Mikijeva mama. Jedini stalni prihod im je novac od tuđe nege.

Radost u kuću im unosi mlađi sin Mladen, koji ima 18 godina i koji je odličan učenik. On se trudi da pomogne majci oko bolesnog brata.

U nastavku razgovora sa njom potvrdila nam je da uprkos svemu ne sme i ne želi da odustane od borbe za svog sina, jer Miki zaslužuje bar tračak sreće. Ona se nada da će humani ljudi iz dijaspore pomoći njenom sinu.

Kako pomoći

To možete učiniti posredstvom Fondacije Budi human, slanjem SMS poruke: Upisati 902 i poslati na broj 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upisati human902 i poslati SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795156-05

Uplatom na devizni račun: 160600000079549846

IBAN: RS35160600000079549846

SWIFT/BIC: DBDBRSBG