JUGpress

Povodom saobraćajne nesreće koja se 21. avgusta dogodila na auto-putu kod mesta Pečenjevce, u kojoj je autobus sleteo s puta i prevrnuo se, pri čemu su poginule dve osobe a 25 je povređeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova je po hitnom postupku izvršilo nadzor nad poštovanjem propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja u “Severtransu” iz Sombora.

Utvrđena su 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, za koje su sačinjeni prekršajni nalozi za koje su propisne novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara, kao i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu, saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena upravljanja i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost svih putnika u domaćem i međunarodnom prevozu, a podsetilo je i da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da ga koriste.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here