EPA
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp najavio je da će se danas pojaviti pred sudom na početku građanskog suđenja za prevaru u kojem će se suočiti sa, kako tvrdi, ”lažnom optužbom” da je na prevaru “naduvao” vrednost nekretnina i druge svoje imovine.

”Ujutro idem na sud da se borim za svoje ime i reputaciju”, napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži ”Istina” (Truth), a državnu tužiteljku Letišu Džejms koja će biti sudija na suđenju nazvao ”nepravednom, neosetljivom i zločestom u poteri za mnom”, navodi Rojters.

Sudija države Njujork Artur Engoron prošle nedelje doneo je presudu u kojoj je utvrdio da su Tramp i njegova porodična firma na prevaru povećali vrednost njegovih nekretnina i druge imovine kako bi to potpomoglo njegovim poslovnim potrebama, što su Tramp i njegovi saradnici negirali.

”Ona je procenila vrednost imanja Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi na 18 miliona dolara, dok ono zapravo vredi 50 do 100 puta više. Njene procene služe za prevaru u istrazi za mešanje u izbore, i još gore. Čitav ovaj slučaj je laž! Vidimo se na sudu u ponedeljak ujutru”, naveo je Tramp.

Tužiteljka Džejms zatražila je kaznu od najmanje 250 miliona dolara, zabranu Trampu i njegovim sinovima Donaldu Junioru i Eriku da vode poslove u Njujorku, kao i petogodišnju zabranu komercijalne upotrebe nekretnina u vlasništvu Trampa i njegovih kompanija.

Agencija navodi da ovaj slučaj nije povezan sa četiri krivične optužnice protiv Trampa, uključujući i pokušaj da poništi predsedničke izbore 2020.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here