Tanjug/AP
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp u subotu je u projekcijskoj dvorani Bele kuće pogledao film „Džoker“ te nakon prikazivanja navodno kazao da je u njemu uživao.

Film je i komercijalno i među kritičarima doživeo veliki uspeh. Na Filmskom festivalu u Veneciji ta mračna drama s Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi osvojila je Zlatnog lava.

Bioskopske blagajne širom sveta zabeležile su da je Džoker u četvrtak zaradio 999 miliona dolara, pa se s priličnom sigurnošću može kazati da je svota dosad prešla milijardu dolara.

Jahu njuz potvrdio je tvit novinara CNN-a Šimona Prokupeca o tome da je Tramp u subotu pogledao film te preneo izjavu visokog službenika Bele kuće koji je kazao da se predsedniku film sviđa i da je u njemu uživao.

Britanski Independent piše kako nije u potpunosti jasno da li je tako zbog činjenice da lik Roberta De Nira, jednog od Trampovih najžešćih kritičara, u filmu završava tragično.

Stanovnici Bele kuće filmove mogu gledati u dvorani za projekcije, a imaju i privilegiju da u njima uživaju i pre službenog prikazivanja u dvoranama.

Privatnu bioskop dvoranu u Beloj kući je 1942. dao je izgraditi tadašnji američki predsednik Frenklin Delano Ruzvelt, a odluku o njegovom otvaranju za javnost pre dve godine donela je predsednikova supruga Melanija.

Prvi film koji je Tramp pogledao u toj dvorani bio je animirani „Potraga za Dorom“ 2016. godine. Smeštena je u istočnom krilu Bele kuće koje obuhvata i atomsko sklonište iz Drugoga svetskog rata.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime