Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp saopštio je danas da će poštovati odluku apelacionog suda u Njujorku koji mu je dao 10 dana da plati 175 miliona dolara za žalbu na presudu za prevaru, čime je suma koju treba da plati smanjena sa 464 miliona dolara.

– Mi ćemo se pridržavati odluke Apelacionog suda i uplatićemo sumu koja je određena – napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial.

Prošlog meseca, sudija Artur Engoron presudio je da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Reagujući na današnju presudu Apelacionog suda, Tramp je rekao da je u Njujorku “veoma loša situacija” kada je reč o vladavini prava.

– Ovo je konfrontacija sudije i onih koji vladaju, iznad njega. Ovo je peti put u ovom slučaju da je oborena presuda sudije Engorona. Njegov kredibilitet je uništen – poručio je Tramp, koji je ujedno i kandidat republikanaca na predsedničkim izborima koji će biti održani u novembru.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here